Slumpad post: Konferens med bal
English Swedish
| Prenumerera! | Kontrollpanel | Log in 
 

Grönkålschips

| 2017-02-05, 13:13

Grönkål har blivit inne. Testade att köpa lite för ett tag sen och var väl sådär imponerad. Hade lite på pizzan (vi har faktiskt gjort pizza tre helger i rad!) och det blev riktigt bra. Hade för mig att jag läst att man kunde göra grönkålschips så jag googlade på det och går när pizzorna var klara slängde jag in lite grönkål.

Läste några olika recept och det blev någon slags mellanväg. Hade lite drygt 200 gram grönkål där jag rev loss bladen från stammarna och gjorde till lagom stora bitar. Hällde på lite olivolja och kramade runt med händerna. Hade på lite havssalt både före och efter.

Ugnen var redan varm så oklart vilken temperatur det egentligen var men jag hade rätt bra koll på dem. (läst någonstans där man skulle ha dem 4-5 minuter i 200 grader, och någon med typ 1 timme i 125 grader).

De blev väldigt luftiga och krispiga men jag vet inte hur goda de egentligen är, eller hur nyttiga. Men trevligt med lite variation och det lär ju vara bra mycket nyttigare än vanliga chips/ostbågar.Kommentera