Slumpad post: Sommardäcken på
English Swedish
| Prenumerera! | Kontrollpanel | Log in 
 

Kühlhorn, Lotta: Kulör: en bok om vad färg gör

| 2017-07-10, 12:04

Älskar boken. Har haft den ett tag nu och tar den lite då och då och bläddrar. Läser lite här och var. Tittar på sidorna där vissa fylls med bilder på saker med färg och form, andra med olika färgkombinationer och mönster eller bara mönster.

De där bilderna med saker. Så underhållande. Att titta, känna igen, se på nytt sätt i förhållande till andra saker på sidan. Inse hur färgvalet påverkar, eller inte.

Texterna är en härlig blandning av personliga reflektioner från Lotta, och anekdoter från hennes liv, och även fakta. Underbart! Ja en helt fantastiskt lysande blandning faktiskt.

Älskar verkligen en av de sista delarna, en färgläsning av en bok. Hon har listat (och visar även färgerna) alla färgreferenser i en bok hon läst. Bara att komma på att göra en sån sak!

En bok att ha framme, att bläddra i för man sveps bort en stund och ser färger ur olika perspektiv. En och samma färg kan, beroende på omgivningen se väldigt olika ut. Kan inte låta bli att dra paralleller till oss människor, och händelser.



Kommentera