Slumpad post: Fler nyckelringar
Translate! | Prenumerera! | Kontrollpanel | Log in 
 

Delad taxi

| 2018-09-19, 22:04

Idag glömde jag kolla när Skarpnäckståget gick före jag packade ihop så när jag just gått ut på gatan kollade jag 1 min och 11 min. Småsprang även om jag var rätt säker på att inte hinna. Hann inte. Funderade på om jag skulle ta Farstatåget och vänta ute vid Skämarbrink men vet att det finns en risk att jag glömmer gå av, så jag satt kvar.

Tåget kom och vi kom till Slussen. Sen blev det tekniskt problem sa de i högtalaren. Alltid svårt att veta om man ska sitta kvar eller snabba sig att hitta en alternativ resväg. Bannade mig lite för att jag inte hunnit första tåget, eller ännu mer för att jag inte tagit tåget till Gullmars så jag kunde ta en buss därifrån.

Satt kvar en stund och kollade lite olika alternativ och kollade om det var något nytt om vad som hänt. Hela gröna linjen stod still tydligen.

Bestämde mig för att gå upp och kanske hitta en taxi. Rätt mycket folk. Kom på att jag kunde ju boka en taxi via appen. Tog 4 minuter så hade jag en taxi på plats. Precis när jag såg den komma fick jag en ingivelse att fråga en som stod i närheten som verkade leta efter taxi om han kanske skulle till Skarpnäck. Nä, men Kärrtorp som är typ på vägen. En bit bort hajade en tjej till och frågade om vi skulle till Skarpnäck, för det skulle hon. Så vi delade taxi och alla kom hem i hyfsad fart och vi åkte förbi rätt många. Jag tog kvittot och deras telefonnummer så ska jag försöka få ersättning av SL eftersom stoppet varade i typ 2 timmar.

När vi åkte förbi bron till Gullmarsplan såg vi två tåg stå på bron och genast var jag rätt nöjd över att jag inte hoppat på något annat tåg och i såna fall kanske suttit fast på bron.Kommentera