English Swedish
| Prenumerera! | Kontrollpanel | Log in 
 

Klimakterieambassadör

| 2019-02-01, 7:02

I onsdags kväll stack jag och Sanna på en föreläsning i Bonnierhuset. Monika Björn som just skrivet en bok ” Stark genom klimakteriet”. Helt uppenbarligen ett område som är tämligen bortglömt i forskning, information etc – även i många yrkesgrupper som borde vara medvetna om det (då de träffar kvinnor som troligen är påverkade).

Otroligt engagerad och intressant att lyssna på.

Många saker jag tar med mig därifrån, men kanske främst insikten om att flera saker jag känt de senaste åren hänger ihop med detta.

  • Vaglar i ögonen
  • Känsligare ögon
  • Torrare i munnen/halsen
  • Astrött efter åtta timmars sömn
  • Lägre motivation/lust att göra saker
  • Frusenhet (inget det tog upp idag men jag har googlat tidigare och vissa kan tydligen få detta istället för värmekänningar)
  • Hjärndimma

Ganska skönt ändå, att förstå, att inse. Jag har tänkt utmattning men tycker inte att det matchat riktigt.

Så, jag tar med mig ordet klimakterieambassadör (inledde igår med att berätta för naprapaten, där jag redan sagt att jag haft svårt med motivation till träning etc, kanske får det upp hans ögon lite) och att jag ska äga min ålder!Kommentera