Slumpad post: Broms
Translate! | Prenumerera! | Kontrollpanel | Log in 
 

Varför sociala medier?

| 2019-02-19, 8:47

Jag funderar mycket på det där med skärmtid, sociala medier och därtill relaterat. I stort sett är det fyra-fem olika jag använder mig av.

  • Bloggen som varit med oss i snart 14 år (juni 2005). Helt galet vilken guldgruva det är för minnen! Huvudfokus har alltid varit att skriva för min egen skull, för att minnas det vi gjort eller hur livet är just där och då. Plus att farmor kan få ta del av det (mesta) som händer i våra liv och så länge mamma levde skrev jag ut bloggen en gång i månaden till henne för att hon oxå skulle få ta del av vårt liv. Sen är det jätteroligt att andra oxå kan ta del av det. Visst har jag kollat statistik och besökare och så och det kan ge viss kick att folk läser, men mest kickar får jag av att bloggen föreslår en slumpad post och jag slungas bakåt i tiden. Ofta saker som jag inte ens minns… Har en del som kommenterar som jag inte känner och det är spännande. Att saker vi skrivit har fått folk att hitta till bloggen och kanske få tips.
  • Instagram har jag haft sen 2012 och den ersatte en mobilblogg vi hade (typ som insta fast på en blogg). Här har det växt och blivit tre konton jag råddar (mitt, Raffes och den där eken). Här gillar jag att följa mest såna som inspirerar mig (och lite vänner). Interagerar med en hel del jag inte känner alls. Bilderna jag lägger upp är saker jag verkligen gillar och utmaningen att välja ut såna bilder/händelser är en av sakerna jag gillar. Det är ofta jag sitter och tittar bakåt på bilderna och får tillbaka olika känslor från det som varit.
  • Snapchat har jag några få personer – typ 4 frekventa (endast folk jag faktiskt känner) och det var Sandra som i juli 2017 fick mig att börja. Sjukt underhållande men såna där selfies. Mer än väntat. Dock gillar jag ju att spara saker och det är ju inte snapchats strategi så jag sparar ner nästan alla faktiskt. Mycket underhållande att söka på snapchat på photos på google. Haha!
  • Facebook har jag haft sen augusti 2007 och användandet har gått upp och ner, men framför allt har det förändrats. Numera är den stora behållningen chatten faktiskt. Även att fylla år och bli grattad – märkligt mycket man uppskattar det. Grupper har jag gillat väldigt mycket – bra sätt att “umgås” med likasinnade utan att “vara vänner”.
  • LinkedIn har ju en egen nish på något sätt – mest (bara?) jobbrelaterat. Hänger här väldigt lite men kollar nästan alla vardagar.

I alla både insta och facebook är det lätt att fastna och tiden springer iväg väldigt fort utan att man egentligen gör så mycket. Där kör jag quality time för att kunna ha koll. Tämligen intressant och ögonöppnande…Kommentera