Slumpad post: Janouch, Katerina: Nattsländan
English Swedish
| Prenumerera! | Kontrollpanel | Log in 
 

Scoutläger

| 2019-08-18, 9:28

Eftersom Simon slutade så var det jag och Joel som i måndags styrde kosan mot Storvallen (vid Storlien). Vi hade packat ryggsäckarna och en dramaten (mellis till ca 40 stora och små scouter).

6.30 samlades vi alla vid tunnelbanan i Bagarmossen. Delade ut mössorna till de i vår avdelning – uppskattat och väldigt smidigt att på håll kunna se dem.

Tåg upp till Åre som tog sju timmar där vi åt medhavd matsäck, knöt överlevnadsarmband och sydde mygghattar. Gick väldigt fort och var sjukt varmt i vagnen. Buss från Åre till Storliens Fjällgård varifrån vi gick 200 meter till de stugor vi hade. De större scouterna fick sova i tält mestadels men vi fick stugor (ledarna i bäddar, barnen på golvet med liggunderlag och sovsäck).

Det ösregnade under bussresan och när vi kom fram möttes vi av kaos. De flesta scouterna hade varit ute och vandrat när regnovädret kom och de flesta sakerna var blöta. Torkskåpen gick på högvarv eftersom de äldsta skulle iväg på vandring (2 nätter) dagen efter. Middag för 100 personer hade de dock lyckats få till ändå.

Vi körde ett “lägerbål” i ett tält och sen fick vår avdelning äntligen gå och sova.

Tisdagen körde vi soft förmiddag och strax före normal lunchtid packade vi ihop oss och gick 2,5 km uppför där vi lagade mat på stormkök. Krävdes ett par stopp på vägen upp både för att få lite mellis men även för att ta vatten ur fjällbäcken vi följde. Fick lite duggregn på oss men inte mer.

Jag och Joel vandrade ner direkt vi ätit eftersom vi tillhörde de som skulle fixa middagen. Otroligt härlig utsikt och natur!

På kvällen bastade jag och ett gäng andra. Joel lekte/hängde med lite äldre scouter.

Onsdagen stack vi iväg tidigare på förmiddagen och vandrade längs med hjortronmyrar före vi stack uppåt där vi återigen lagade mat på fjället. Sen hängde vi kvar en timme och barnen lekte nöjda. På kvällen var det återigen lägerbål och den här gången kom familjen Hedenhös på besök (temat på lägret) vilket var väldigt uppskattat (jag och Joel missade lite eftersom vi skulle fixa kvällsfikat).

torsdagen var det dags att packa ihop och städa stugan. En del gick till ett närbeläget vattenfall för underhållning. Sen grillade vi pinnbröd och efter det tog vi oss över en myr och lagade lunch. Sen hängde vissa vid en bäck och hade race med kåsor och barkbåtar. Jag tog med ett gäng och gick till vattenfallet.

Avslutning med lägermärkesutdelning och sen buss till Åre och nattåg till Stockholm.

Hyfsat trötta människor som kom tillbaka på morgonkvisten, men väldigt nöjda!Kommentera