Slumpad post: En fridfull jul
English Swedish
| Prenumerera! | Kontrollpanel | Log in 
 

Raffestatus

| 2019-10-26, 15:34

Hösten har ju helt klart varit lite sådär för Raffe.

Det började egentligen i våras med lite klåda i öronen och i mitten av augusti hade vi tid hos hudveterinär och drog igång en kostallergiutredning. Ett återbesök pga öronen som då var bra och sen skulle det rulla på sex veckor till och då skulle vi ge all vanlig kost igen för att se om det blev skillnad. Det var en bra plan tyckte vi. Kanske behövde vi inte ens komma tillbaka.

Så började han halta. Och det började klia på magen mer än vanligt. Efter ett gäng besök hos olika veterinärer (några “akut” och andra inbokade – hud och ortoped) så börjar vi närma oss något slags normalläge, och då är det dags att fortsätta med kostallergiutredningen och typ börja om från början tror jag (vet mer efter måndag då vi har återbesök).

Efter besöket hos hudveterinär så gick det snabbt att bli av med klådan. Lite småjobbigt att schamponera varje dag eftersom Raffe hatar det. Det går ju inte direkt att förklara att det är för att klådan ska försvinna. Nu är det dock varannan dag, och öronen bara en gång per dag.

I måndags drog jag och Raffe till Arninge och otroped där. Det gick snabbt för honom (han hade tillgång till Raffes journal) att känna att lymfan var svullen (tyder på infektion i benet någonstans) och sen lokalisera det till leden i klon. Raffe var superduktig när han klämde och kände. Vi fick antibiotika och nu efter sex dagar så går han nästan normalt i de flesta lägen. Han har fortfarande vanan inne att hålla upp tassen.

De smärtlindrande tabletterna är tuggtabletter och de tar han självmant och tuggar i sig (måste ha någon särskild doft/smak). Antibiotikatabletten får jag lägga långt bak på tungan och sen sväljer han ner den (inte alltid på första försöket men oftare och oftare). Tidigare har vi alltid blandat tabletterna i någon god mat men eftersom vi gör kostallergiutredning så fick vi redan i augusti lära oss annat eftersom han bara äter torrfoder.

Känns som en helt ny Raffe nästan. Har på den här tiden (över en månad) hunnit vänja oss vid en hund som inte har så mycket energi och mest sover när vi är hemma. Nu vill han återigen busa och verkar bli lite uttråkad ibland. Underbart att våga leka på gräsmattan igen, och det märks att även Raffe uppskattar det massor.

Det har dock inte varit optimalt för hans jobbigare sidor att vara isolerad så han är mycket skälligare vid möten (även människor) och skeptisk till det mesta tyvärr. Men så fort kostallergiutredningen är klar ska vi ta tag i det (roligare/enklare att träna honom om han kan få GODA belöningar).



2 kommentarer to “Raffestatus”

  1. Sandra says:

    Så jobbigt men kämpa på

Kommentera