Slumpad post: ...och trasig igen
English Swedish
| Prenumerera! | Kontrollpanel | Log in 
 

Kompetensfördjupning i vår

| 2020-02-10, 17:20

Älskar att läsa (eller nja, kanske mest köpa böckerna) om grupper/team, personlig utveckling, produktivitet etc. I och med att jag tackade ja till en roll som team lead så finns det helt plötsligt en hel hög med kurser. Några är obligatoriska, några på teststadiet och en del har jag hittat utanför Klarna, själv.

Så nu handlar det kanske mest om att se till att inte göra för mycket.

  • Oss högkänsliga emellan – ett antal gruppsamtal som drivs av en person jag jobbade med på Riada (hen var kund och driver nu eget). Ska bli
  • Att leda med hjärnan i vardagen – från vetenskap till praktik – ser jag verkligen fram emot. En heldag men någon slags uppföljning om jag minns rätt. (Kommunikation. Bemötande. Påverkan.Hjärnan. Ledaransvar. Motivation. Signalsubstanser. Stress. Feedback. Bekräftelse. Signaler. Glukos. Engagemang. Omtanke.)
  • High performing teams hålls av en extern firma och är två tillfällen (haft första) med lite hemläxa med sitt team emellan
  • Leadership toolbox testpilot på jobbet. Vi har börjat med intro till LinkedIn Learning där vi kommer få förslag på kurser. Först skulle vi dock göra en utvärdering av oss själva. Först skulle vi själva uppskatta 1-7 på en skala på olika egenskaper och sen skulle kollegor göra samma. Huga! Men det är bara att andas och se det som nyttigt, utveckling.
  • Making Smoooth Hiring Decisions var en halvdagskurs som jag gick i januari på jobbet. Mycket nyttigt!

Tre obligatoriska kurser har jag gått, en kring att vara Accountable lead, en Competence lead och en New Lead Orientation. Halvdagskurser alla tre och det har varit matnyttiga och givande. Både ur personligt perspektiv att jag fått insikter men även att jag börjar förstå företaget lite mer.

Kanske är det mer? Jag hänger i några forum där jag har tillgång till en del böcker, pdf:er, information och inspelade grejer. Remote summit och Management 3.0. Viktigast nu är nog att jag tar mig tid att göra det. Har ju dessutom en full bokhylla med böcker kring allt detta som jag är sugen på att läsa (inte bara ha…).Kommentera