Slumpad post: Havet igen
English Swedish
| Prenumerera! | Kontrollpanel | Log in 
 

Yogaretreat med fokus på rygghälsa

| 2020-10-21, 20:59

När Linda frågade i mitten av augusti överraskade jag mig själv med att vilja och att säga ja till att åka med på ett yogaretreat norr om Umeå. Min erfarenhet av yoga är liten, och jag är skeptisk. Testat Kundalina yoga tydligen, och sen gravidyoga.

För snart två veckor sen var det dags. Jag hade bokat fredagens morgontåg till Sundsvall och var på centralen vid 6-hugget. Njöt i fulla drag av att åka tåg och det var superlyxigt att inte ha någon bredvid sig. 3,5 timme gick supersnabbt och sen hoppade jag och Linda in i deras bil och brummade norrut. Stannade ett par gånger, fikade, lunchade, shoppade och lite så. Vid fyratiden svängde vi in till Granö Beckasin vid Umeälven efter att ha skumpat på lite småvägar. Babblat i princip oavbrutet. Underbart!

Sen följde ett antal yogapass, goda måltider, diskussioner, tysta promenader, meditation (light) och fantastisk natur (inklusive en del regn, men även sol).

De flesta passen var fokus på nacke, bröstrygg och ländrygg men två pass var yinyoga som nog faktiskt kan bli en favorit. Rörlighetsövningarna gjorde vi i långsam takt och “ritade” nya kroppskartor. Moa Westman som höll i det var helt fantastisk. Påläst, kunnig, flexibel, inkluderande, lugn och en fantastiskt skön röst att lyssna på.

Jag fick upp rörligheten en del, somnade till ett antal gånger, höll tillbaka ett antal fisar och lärde mig en hel del om min kropp (några delar där jag vill undersöka mer varför jag är olika på höger och vänster tex).

På söndagen efter lunch var det dags att ta hej då av Linda, Moa  och elva andra deltagare. Kändes som att vi hade varit där längre än 46 timmar!Kommentera