Slumpad post: Semester!
Translate! | Prenumerera! | Kontrollpanel | Log in 
 

Gothia: Vill du ha hjälp? Nej tack gärna!

| 2021-04-18, 10:48

Att ge stöd till personer med adhd och Aspergers syndrom.

Försöker fördjupa mig lite kring hemmasittandets problematik och den här boken var det någon som tipsade om. Oerhört intressant ögonöppnare. Mycket bra att ha i den mentala ryggsäcken när man har att göra med olika typer av människor även på mitt jobb.

Det jag gillar bäst är de historier som flera personer delar med sig om hur de har upplevt vissa situationer i sitt liv. Det ger mycket perspektiv och insikt.

Boken är uppdelad i fem huvuddelar; Hjälp och stöd, Annorlunda tänkande, Möten mellan människor, Praktiskt bemötande, Några särskilda utmaningar. 

Det intressanta med att dyka djupare i det här med psykiskt välmående är hur det är så svårt att få in i sin (min) hjärna att psykologiska hinder är precis lika svåra som fysiska. Tex så är det ju uppenbart att man inte kan tvinga någon med brutet ben att springa, det fattar man ju. Men någon som säger att de inte kan eller orkar är det lätt att tänka “det är ju bara att ta sig i kragen, försöka lite till etc”.

Ändå väldigt fint att bo i ett samhälle där det finns en hel del uppbyggt för att ge alla en chans i samhället (även om det finns förbättringsmöjligheter här och var).3 kommentarer to “Gothia: Vill du ha hjälp? Nej tack gärna!”

  1. Sandra says:

    El hur det är så viktigt att ha förståelse för att det verkligen låser sig o personen i fråga kanske inget hellre vill än att just kunna, våga el orka men det går bara inte!!!!…små små myrsteg ska firas för vissa är det en enrom prestation att göra något som någon annan tar för givet.
    Vi säger ofta olikheter är bra, de tycker vi om men då måste vi oxå acceptera allas olikheter inte bara de som passar oss o är ”lagom” och ”bekväma”…oj gick visst igång lite här men brinner verkligen för barn särskilda rättigheter och att göra förskolan/skolan/arbetsliver tillgänglig för ALLA

Kommentera