Slumpad post: Picknick och båttur
English Swedish
| Prenumerera! | Kontrollpanel | Log in 
 

4 år senare

| 2022-02-12, 22:43

Tänk att det nu är 4 år sen jag klev in som anställd på Klarna. Då trodde jag ärligt talat att det max skulle bli 2 år. Nu har det gått det dubbla. Halva tiden har vi haft pandemi. Företaget har växt oerhört mycket (har inga exakta siffror men tror att vi var kanske 1500 då, och över 6000 nu).

Funderade mycket före jag började och kom fram till varför jag valde att börja på Klarna. Gjorde utvärdering efter ett år, två år och efter tre år.  Nu är det alltså dags för fyra år.

Delar upp tiden i före nuvarande teamet (Productivity Efficiency – 11 personer utan mig) och efter. Egentligen har jag faktiskt två team just nu men det är inte hållbart i längden. Andra teamet heter Productivity Training & Communications (3 personer utan mig).

  • Att få jobba i ett högfunktionellt team har varit en alldeles otrolig upplevelse, och är fortfarande. Känns fantastiskt att få förmånen att dessutom leda det. Kunna testa många tankar och idéer och lära mig massor av de som finns i teamet. Det andra teamet är ännu för nytt (oktober) för att jag ska kunna säga så mycket, men oerhört lärorikt givetvis.
  • Kompetensen överlag är hög och det har lärt mig att vara ödmjuk kring min egen kunskap oftast. Lär mig saker varje dag.
  • Geografiska läget är bra men har inte spelat någon som helst roll de senaste två åren under pandemin.
  • Nytänk gäller fortfarande för det är många saker där man utmanar gängse saker och hittar på eget. Gillar! Det är både utmanande, inspirerande och lärorikt!
  • Coacha team – det hade jag ju mest tänkt var andra team och inte att jag skulle leda team. Fantastisk utveckling ändå.
  • Anser att jag bidragit mer än tänkt till organisationen och det är verkligen en härlig känsla.
  • Helt klart fanns det ju många möjligheter och jag måste säga att jag tycker jag tagit till vara de som dykt upp.
  • Att få fokusera på en kund har varit bra, och annorlunda. Att få driva igenom saker, och sen leva med dem. Det är nyttigt. Sen ska det erkännas att det just nu inte känns som en kund utan massor.
  • Jobba hemifrån oftare – jo man tackar.
  • Inte fokusera på att rapportera tid har varit oerhört skönt. Nu i år har jag valt att för egen hand ha koll på antalet timmar så jag inte ligger på för många (vilket jag tyvärr verkar göra just nu). Däremot skulle jag säga att jag har levererat mycket värde under mina år.

Sen ska jag vara ärlig och säga att fasen före nuvarande teamet inte var särskilt bra, men jag är så oerhört tacksam för att jag gav det en chans till. Ser det dessutom som en väldigt bra erfarenhet att ha fått testa på ett dysfunktionellt team oxå.Kommentera