Slumpad post: 1700 dagar senare
English Swedish
| Prenumerera! | Kontrollpanel | Log in 
 

Våga drömma lite

| 2022-04-18, 10:54

När jag växte upp brukade jag och mamma fantisera om vad vi skulle göra om vi vann 1 miljon. Minns hur härligt det var. Att få drömma sig bort på riktigt! Drömma om att höja taket, att bygga inomhus pool och massa mer.

Nu när vi funderar på framtida boende är det ibland roligt att fundera lite utanför boxen och se vad man skulle kunna tänka sig om man verkligen kunde välja. Drömma lite helt enkelt och bortse från kostnader, underhåll, långsiktighet etc. Och inte alla samtidigt heller kanske.

  • Hus i växthus. Hittade något för flera år sen och nu ser man det mer och mer. Verkar otroligt härligt att kunna ha ett skönare klimat runt huset.
  • Naturpool hittade jag ett hus på instagram förra året som ligger utanför Uppsala och de har byggt en naturpool som de tom kan åka skridskor på under vintern (när det är så kallt). Verkar hur häftigt som helst!
  • Extremt sjönära med båtbrygga, båtar i olika form (kanske motor, kanot, kajak etc). Kanske en bastu vid vattnet. Ett hopptorn eller svikt vore ju skoj.
  • Gympasal. Finns en del gamla skolor som säljs där det tom finns gympasal med ribbstolar och annat häftigt. Vore sjukt roligt att ha!
  • Vattenkraftverk vore fantastiskt coolt att ha för att kunna utvinna energi. Även fränt med rinnande vatten i närheten för att kanske kunna leda in lite på tomten för att bevattna odlingar (eller via naturpoolen). Har gått med en facebookgrupp kring detta mest för att man kan (och för att de gjorde reklam för den i ödehusgruppen jag hänger i). Kanske skulle man till och med kunna ha en egen kvarn.
  • Självförsörjning med både djur och odling vore häftigt! Kan drömma om spännande raser av kor eller får, gärna getter och alpackor! Ankor och höns – gärna roliga utseenden och färgglada ägg. Häst vore otroligt fränt – kanske arbetshäst?
  • Om man nu inte har hus i växthus så ett härligt stort växthus med bubbelbad och kamin! Gärna en underjordisk gång med fräna stenrum in till huset (såg om en sån på tv en gång).
  • Flera olika hus där man kan ha vänner som bor temporärt eller personer som faktiskt flyttar dit på riktigt. Vore fint med både Johns syster och mamma tex!
  • Kunna bli gammal på riktigt där skulle ju kunna bli problematisk men jag tänker att om 20-25 år så finns det självkörande bilar som levererar paket och mat, plus att det finns hemsjukvård. Vore ju även fint om det var flera som bodde där så man kunde hjälpas åt. Kunna samla nära och kära i ålderdomen och anställa några som tog hand om oss kanske!


Kommentera