Slumpad post: Läser ord
English Swedish
| Prenumerera! | Kontrollpanel | Log in 
 

Insomnibehandling på egen hand nu

| 2022-04-17, 19:59

30 mars var sista dagen på insomnibehandlingen. Har svårt att ta in att det gick 9 veckor faktiskt. Jag hade som plan att blogga varje vecka om den veckans uppgifter. Skrev lite om det i början men sen har jag inte hunnit. Dels så har det tagit en del tid att mata in alla grejer på webben hos dem och sen har jag fokuserat på att läsa med Simon.

Det var en intressant tid.

Mest fokus för mig fick sömnfönstret med sömnrestriktion och den håller jag kvar vid. Tänker att jag ska hålla på tills jag faktiskt sover tills klockan ringer. Det jag har testat lite smått är att kombinera med tupplur och frågan är om inte det kan vara min grej.

Det handlade oxå om att designa sina dagar på ett bra sätt med att vara ute, få solljus och att röra sig. Fundera över sitt upplägg helt enkelt. Där anser jag att jag redan gjort rätt mycket.

Det andra som jag gillade var att reflektera mer över sina tankar och jag insåg att jag överraskande nog tänkte rätt dumt om mig själv. Hur trött och flåsig jag blir för att jag är i dålig form etc. Nyttigt att fundera över och jag vände de snabbt till snälla tankar vilket jag tycker har gett effekt i min nöjdhet.

Att acceptera att man är trött, att det inte är farligt gillade jag.

Massa mer fanns det och jag läste allt men använde långt i från allt. Laddade dock ner och kommer att återvända till det vid tillfälle.

Nu har jag fixat ett formulär i Google där jag fyller i sömnen varje dag och sen har jag en formel som räknar ut min sömneffektivitet så jag kan se när jag behöver ändra något.Kommentera