Slumpad post: Namnbyte
English Swedish
| Prenumerera! | Kontrollpanel | Log in 
 

Kaos i kvinnohjärnan

| 2022-05-22, 17:10

I måndags stack jag och Sanna på en föreläsning vi bokade för att antal månader sen. Fortfarande lite ovant att ge sig iväg på grejer. Jag hade inte så mycket koll före, bara gillade titeln; Kaos i kvinnohjärnan.

Mia Lundin hade föreläsning om hormoner och kvinnokroppen. Och gjorde rejäl reklam för sitt företag. Valde att sila bort reklamen och även vissa budskap som jag misstänker inte är helt förankrade om man frågar de som lusläser studier. Hon har skrivit en bok tillsammans med Ulrika Davidsson och det är ett varningstecken i mina ögon. Gudiol som är en av mina gurus när det kommer till såna här frågor har sagt ett och annat om hennes “forskning” och böcker.

Nåja, jag tycker ändå att ämnet är så pass viktigt att jag kan se bortom det. Kvinnor glöms bort. Vården har inte koll på våra kroppar. Studier har inte alltid prioriterats (så det kan ju vara en av anledningarna till att det inte finns bevis för saker de säger?).

Kände igen en del av snacket om synapserna i hjärnan från andra kurser jag gått. Gillar att det bygger på samma tänk. Mycket kloka saker som har att göra med hälsa.

Har inte tänkt så mycket på hormoner tidigare men ska nog tänka lite mer på det i framtiden.Kommentera