Slumpad post: En tur till Farsta
English Swedish
| Prenumerera! | Kontrollpanel | Log in 
 

En tur till Uppsala

| 2022-11-04, 20:19

Jag och Simon snackade i höstas om att åka tåg och kom fram till att vi på höstlovet skulle åka tåg till någon stad en bit från Stockholm och ta med Raffe för att se hur det funkade.

Vi landade på att åka till Uppsala och fick med oss både Joel och John!

Efter att ha väckt en sjukt svårväckt Simon som knappt orkade äta något till frukost gick vi ut till bussen. Eftersom Simon lätt får ont i fötterna tänkte vi hålla ner på steg vi inte behövde ta.

Buss -> tunnelbana -> Tåg och vips var vi framme i Uppsala.

Känns oerhört avlägset att jag bott där i 4 år.

Vi strosade upp mot Slottet, förbi Carolina Rediviva till botaniska trädgården där vi sysselsatte oss en bra stund (inkl toabesök). Strosade genom Engelska parken och ner mot Domkyrkan där jag och Raffe väntade utanför när de andra gick in. Precis nedanför hittade vi ett kebabställe och körde lunch. Gick förbi ett fik och shoppade för att sen ta oss till stationen. Där hade vi 50 minuter att fördriva så vi satte oss i solen och njöt ett tag och chansade sen på att tåget kommit in – vilket det hade.

På ditvägen var det bara vi i djurvagnen. Här var djurkupén på 6 platser och efter en stund kom en hund till. Gick ju sådär. Raffe skällde. Konduktören kom och sa att det fanns fler platser så de andra gick. Det dök sen upp en hund till där både hen och Raffe skällde och de fick oxå en annan plats. Helt ok ändå.

Mycket folk på centralen men det funkade överraskande bra med Raffe och vi lyckades hinna med en tunnelbana jag inte trodde.

Väl hemma somnade Raffe rätt snabbt.Kommentera