Slumpad post: Dahl, Roald: Naddap dlöks
English Swedish
| Prenumerera! | Kontrollpanel | Log in 
 

Rollenhagen, Sven: Scrollzombies

| 2022-11-05, 15:45

hur beroendet av sociala medier styr våra liv. Gick överraskande snabbt att läsa. Ett oväntat driv i en fackbok.

Sven delar dels med sig av sitt eget beroende, sin erfarenhet av att jobba med andra typer av beroenden och även ett förslag på behandling av beroendet.

Det är många tankar som väcks under läsningen. Givetvis funderar jag mycket på min egen relation till skärmar och sociala medier. Det är ett väldigt komplext område ändå. Skärm är ju en sak och man kan göra väldigt mycket olika saker vid en skärm. Sociala medier som ändå är fokus här kan jag bli lite matt över. Att de som skapar dem gör allt för att hålla oss kvar. Gah!

Jag ser inte att jag är superberoende även om jag har tendenser. Helt klart ska jag ta och analysera mitt skärmbeteende lite mer.Kommentera