Slumpad post: Simontänka
English Swedish
| Prenumerera! | Kontrollpanel | Log in 
 

Fotokalender 2023

| 2022-12-25, 17:29

Mellandag och givetvis dags för fotokalender 2023. Numera känns det inte ens jobbigt eftersom jag hittat ett så bra sätt. Plus att det är härligt att gå igenom året. Något färre bilder än förra året så strax under 28 000 bilder.

Precis som tidigare försöker jag hitta en bild som togs i januari för att representera januari. Juni, juli och november var bra fotomånader. Augusti och september klart sämst. Hade jag velat göra en med fina vyer eller med Raffe hade det gått hur bra som helst.

Jag använder fortfarande Picasa (trots att det nu är rätt många år sen Google la ner det). Första vändan resulterade 85 bilder och lyckades sen få ner det till 18 (november hade för många bra).

När bilderna är bestämda exporterar jag dem och döper sen filerna efter månaden som de representerar (01. januari, 02. februari etc). Sifforna är för att sortering på namn ska funka. Tankar upp på önskefoto (klassisk kalender enkel A4, standard) och ifolor (panorma, matt satin, transparent båge). Nöjd med att jag har beskrivit i dessa poster hur jag tänker för jag hinner verkligen glömma bort. Trevligt att Önskefoto hade 50% rabatt just nu – även om det inte var helt enkelt att hitta koden. Ifolor hittade jag ingen rabatt på men helt ok pris ändå.

Nöjd över att jag i år kom ihåg pärmbilden!

Inför kommande år hoppas jag att vi kör månadsutflykt med familjen (ökar chansen för bra bild mycket) och att jag använder min nya kamera (lumix) där jag per default tar liggande bilder. I övrigt behöver jag komma ihåg att inte bara ta selfies och gärna ha bra ljus – och så många som möjligt med på bilderna.

2012201620172018201920202021, 2022


Kommentera