Trerätters i april

Ingen i vår familj är särskilt intresserad av att fira påsk med påskmat. Julen räcker för sån mat (jag som gillar tex sill och ägg äter det ändå). Vi bestämde oss därför att köra på trerätters.
Den här gången orkade vi hitta lite nya alternativ på nästan alla (förrätten körde vi för ett år sen så den räknas som ny tycker jag – det var nytt recept iaf).
- Fördrink med grape tonic (herbarium från Unibärsum), med Rscueds limited blueberry apple juice. Givetvis isbit i och ett fruset hallon. Helt ok, inte supergott faktiskt.
- Förrätt blev nässelsoppa (den här gången mixade vi den) med knaperstekt bacon. En som före sa att det där gillade jag ju inte förra året tyckte den var bästa rätten (säger kanske mer om de andra rätterna?).
- Huvudrätt blev stek hjortfilé (från gårdssällskapets påsklåda) med stekt potatis till och så glömde vi sås, och orkade inte göra någon sallad. Gott!
- Efterrätt äpplepaj med vaniljsås
Det bästa med dessa måltider är att Simon verkligen går utanför sin komfortzon och testar mer än han gör i vanliga fall, vilket ofta resulterar i att han hittar saker han gillar oväntat mycket (tex i februari).