Slumpad post: Dags att sova?
English Swedish
| Prenumerera! | Kontrollpanel | Log in 
 

Världsarv på vägen

| 2008-05-04, 11:31

Att bo i Stockholm förknippas ofta med bilar och trafik och väntan. Numera bor vi så nära att det går att cykla till jobbet. John har gjort det massor, jag har nyss börjat. Hur skönt som helst!

SkogskyrkogårdenHemvägen är bäst. Efter att ha cyklat intill väg 73 och dess dånande trafik så svänger man in på Skogskyrkogården och helt plötsligt är man i skogen. Trafikljuden är helt borta och det enda man hör är fåglarnas kvitter.

Tänk, det trodde jag inte när jag flyttade till Stockholm för 8 år sen.5 kommentarer to “Världsarv på vägen”

 1. Jonas says:

  Inte för att skryta, men vi sover sedan någon vecka med fönstret lite öppet.
  Häääärligt att vakna till fågelsång (även om fasanen är lite skränig). Även mysigt under ev. uppstigande under sen-natten.

 2. Sue says:

  Vårt hus är så välisolerat att vi sover med öppet fönster i princip året om. Fast blandat med fågelsången är vägbrus så det märks att man bor nära stan.

 3. Jonas says:

  Tyvärr har vi fått en sädesärla på halsen som bara vägrat att inse att vi har fönsterglas i sovrummet så nu har vi haft papper för i snart två veckor för att försöka lära honom/henne.
  Allvarligt, annars börjar han/hon dunsa vid 5-tiden och kan hålla på i timmar!!! Ändå flyger den inte in när vi vädrar under frukost (med eller utan papper). 🙄

 4. John says:

  Har ni ingen hagelbössa? 💡

 5. Sue says:

  Oj, det låter lite irriterande faktiskt. Tänk att så söta varelser kan vara så störande!!

Kommentera