Slumpad post: Första semesterresan
English Swedish
| Prenumerera! | Kontrollpanel | Log in 
 

Tacokrydda

| 2009-07-07, 13:19

Häromdagen skulle vi äta tacos men när jag skulle sätta igång med tillagningen visade det sig att vi hade alla ingredienser utom just tacokryddan. Att åka iväg och köpa tar minst 5 minuter så det var otänkbart, så jag letade upp ett recept på hemagjord krydda. En viss skepsis fanns eftersom vi provat en variant tidigare som inte riktigt föll oss på läppen, men detta recept var kanon – faktiskt lite godare än den färdigköpta. Jag bytte 1 tsk vitlökspulver mot två pressade vitlöksklyftor och ändrade lite i proportionerna eftersom vi gjorde 800 g köttfärs.

  • 2 tsk salt
  • 3 pressade vitlöksklyftor
  • 2,5 tsk chilipulver
  • 1,5 tsk spiskummin
  • 1,5 tsk lökpulver
  • 3 krm cayennepeppar
  • 2,5 tsk paprikapulver
  • 1,5 tsk maizenamjöl

Detta motsvarar 2 st färdigköpta påsar och blandas alltså till 800 g köttfärs och 2 dl vatten.Kommentera