Slumpad post: I mitt huvud
English Swedish
| Prenumerera! | Kontrollpanel | Log in 
 

Lövestam, Sara: Udda

| 2011-03-22, 22:20

Vilken bok! Jag bara sögs in i den och kunde sen in princip inte sluta läsa. Tvingade mig sent igår kvälloch läste sen ut den idag när barnen sov.

Älskar sättet Sara skriver på, hur hon snabbt och skickligt byter perspektiv och person. Gillar persongalleriet och imponeras av hur hon så bra lyckas skapa så tydliga porträtt av dem men ändå ha så få rena beskrivningar. Det hela sker på något sätt i handlingen.

Titeln är passande, såklart. Allt känns väldigt genomtänkt och jag gillar hur historierna knyts samman samtidigt som man som läsare bjuds in att själv dra slutsatser, inget mörkas eller döljs utan man får en chans att klura och fundera.

Att det sen snackas lite partikelverb gör inte det hela sämre. Imponeras av språket i boken och det är verkligen inte något jag brukar tänka så mycket på men här går det inte att låta bli.

Självklart gillar jag även själva ämnet och hur hon behandlar det. Udda, människor som är udda på ett eller annat sätt – kanske är det så att vi alla är lite udda?

Tror hon just gett ut en ny bok och den bara måste jag läsa. Snarast!2 kommentarer to “Lövestam, Sara: Udda”

  1. […] Saras första bok skarpt och hade ganska höga förväntningar på den […]

  2. […] ju följt Sara ett bra tag och älskat språket i hennes böcker. Redan i första (Udda) så skrev hon om partikelverb och jag älskade det. Sen har jag på fejan förstått att det där […]

Kommentera