Slumpad post: Bättre möten
English Swedish
| Prenumerera! | Kontrollpanel | Log in 
 

Koll på februari 2022

| 2022-03-01, 9:18

Om januari kändes rätt lång så känns det som att februari bara hann börja, så var det slut. Eller, kanske inte. Vi fick in covid-19 i huset misstänker vi – omikron.

Hälsa

Här har jag verkligen insett att jag inte kan lösa alla saker samtidigt. Den här månaden har sömnen fått mycket fokus – och att blir frisk.

 • Gått ganska bra att planera kosten vilket känns bra. Hyfsad på 12/12 som jag tror påverkar min sömn.
 • Vilan har varit nödvändig pga jobbtempo och annat som pågår. Försökt göra lite olika övningar via insomnibehandlingen men ska jag vara helt ärlig har det gått sådär. Har inte hittat min favorit riktigt. Det som är allra bäst är att vara i skogen med Raffe.
 • Rörelse tycker jag funkat bra. Har lyckats snitta över 8 000 steg igen. Morgonyoga händer ibland men inte så ofta som det borde kanske. Pga omikron har jag fått ställa in mina joggingturer och fasar lite för att dra igång igen. .
 • Behandlingar är bra men har inte varit på några den här månaden. Nöjt mig med omikron och insomnibehandlingen. .

Skoj

Känner mig tillfreds ofta. De utmaningar som finns tar såklart energi men de definierar inte mitt liv.

 • Dåligt med pysslande.
 • Fotat sådär mycket även om det blir lite mer nu när morgonrundorna faktiskt bjuder på lite mer ljus!
 • Väldigt nöjd med att jag släppt önskan att se saker. Har kollat på mello lite halvt engagerat. Ser även Carina Bergfeldts talkshow som jag uppskattar mycket. Sen har det ju varit OS så vi har tittat och njutit!
 • Lyssnat lite nu och då på P1. Söndagsintervjun har jag lyssnat på några stycken.
 • Läst har jag gjort även om det inte blir så mycket som vissa andra perioder. Jag och Simon läste ut en och har inte kommit igång igen. Faktaböcker har inte fått så supermycket fokus tyvärr. Har flera påbörjade och väldigt många jag verkligen vill ha läst.

Familj & vänner

Vi är helt grymma på att skärma, men Skyjo har fått en kär plats. Vi spelar de allra flesta kvällar. Gärna fler gånger under helgerna och på veckorna kör vi som är hemma en lunchvända.

 • Vi lyckades faktiskt se Encanto. OS tog lite över. Plus mello där barnen var med på första och andra delfinalerna. Sen vann skärmarna.
 • Faktiskt spelat spel mer än någonsin. Tack Skyjo!
 • Jag och John har kört lite morgonyoga nu och då, och en del promenader tillsammans.
 • Rätt många utefrukostar och härliga rundor med Raffe!
 • Jag och Simon har läst, och hela familjen har sovit i vardagsrummet ett par gånger.
 • Snackat med Lotta och haft två hundrundor med Anna & Tilda.

Jobb

Fullt upp med lönerevison och allt det för med sig. Plus att vi signat ett par stycken till så nu har jag fem som kommer börja framöver (plus en internflytt). Ett team med 14 och ett med 6 personer – utöver mig. Galet! Vi var 4 för två år sen (en av dem är i ett annat team nu). Långt ifrån tråkigt! Fortsatt tracka timmarna vilket ger lite insikter och något jag behöver reflektera över då de är lite för många.

Konkret kring målen

 • Snittat över 8000 steg/dag, och rört mig 15 min/dag under 34 dagar.
 • Läst 3 romaner själv, 1 bok med Simon och 1 faktabok så helt ok.
 • Spelat ett spel per vecka! Besserwisser, Skip-bo är nya på årets lista men vi glömde lite bort att testa fler sen för vi gillar Skyjo så mycket.
 • Har helt pausat rörelse utöver promenader och viss morgonyoga.
Fokus 2022 (målen): januari
Tidigare år


Kommentera