English Swedish
| Prenumerera! | Kontrollpanel | Log in 
 

Halvtid 2022

| 2022-07-04, 16:34

Det går sjukt fort så redan dags för halvtidsutvärdering. Fokuserar jag på rätt saker? Satte även några specifika mål som jag vill utvärdera.

Förra sommaren gjorde jag en plan för hösten och jag ska nog göra samma i år lite utifrån vad jag kommer fram till.

Målen

De jag lyckats med är; snitta 8000 steg per dag alla månader, spela ett spel tillsammans varje vecka, högläsa 2 böcker i månaden för Simon, kan faktiskt stå på händer utan att gå sönder (även om det inte är så länge) och jag har kört sömnterapi.

Sen har vi rätt många som gått sådär. Läsningen var mest för mig själv med faktabok och roman och där blev ju utfallet att jag har högläst massor för Simon istället. Rörelse har inte funkat, inte heller att ta mig mot målet att göra en pull-up. Jag planerar inte kosten, köper en hel del fortfarande och har verkligen inte hållit jobbtimmarna (jo i juni faktiskt!).

Kommer vara benhård-ish med jobbtimmar framöver och det tror jag kommer förenkla för de områden jag kan förbättra såsom kosten, läsning och rörelse.

Fokus

Hur har det gått med mina fokus då? Jag får börja med att säga att Do it kanske inte varit min starka sida i hemmet, eller så har det egentligen det för energin har varit så låg? Du har säkert rätt används frekvent – superskönt. Tycker att jag fortfarande använder min nyfikenhet ofta och jag ser tänker mycket på hur tacksam jag är för många olika saker. Bra fokusord!

Försöker vara mer och mer cirkulent men det är svårt.

Hälsa

 • Kosten ska få fokus i höst. Av många anledningar. Mycket potential!
 • Vila tycker jag att jag lyckats bra med. Hade aldrig klarat jobbsituationen om jag inte haft detta. Pauser i naturen, slötid, boketto etc. Skärmtiden skulle absolut kunna minskas.
 • Rörelse är en av mina utmaningar. Inte längre stegen där jag lyckats väldigt bra men att få upp min rörlighet och styrka. Mycket potential!
 • Behandlingar tycker jag att jag skött bra. Hälarna bra, höften bra, huden bättre och axeln åt det bättre hållet men tror rörelse behövs (precis som för höften). Gått till osteopater och lite annat. Sömnterapin var bra och lärorik även om jag nog inte sover fler timmar varje natt så är jag helt klart nöjdare nu.

Skoj

 • Pysslandet har fått stryka på foten med allt annat.
 • Fotat har jag minsann gjort – men med mobilen som jag tyvärr inte är så nöjd med. Så det finns förbättringspotential!
 • Se har jag ju minimerat och det har varit väldigt skönt.
 • Lyssna är jag bättre på än tidigare – särskilt P1.
 • Läst har jag minsann gjort. 17 böcker själv och 13 med Simon.

Familj & vänner

 • Tränat ihop har jag och Simon gjort ibland, och ibland John oxå. Vore roligt att göra detta mer.
 • Utevarelse har verkligen gått dåligt tillsammans. Jag själv är ute massor.
 • Lagat mat ihop – det har nog jag och John blivit bättre på. Roligt!
 • Spelat spel har vi verkligen gjort. Superkul!
 • Det har varit svårt att få igång Simon så det är nog den delen jag utmanas mest med. Joel har jag umgåtts med en hel del när jag kört till BJJ.
 • Raffe har fått massa fokus från flera i familjen och det tycker jag märks på honom. Han blir mer och mer harmonisk.
 • Vänner är viktiga! Har fortsatt prata med Lotta en gång per månad och det är väldigt najs. Hunnit prata en del med Åsa under Ledare som sticker ut. Jag och Sanna var på en föreläsning och en träning men vore kul att hinna mer. Jag träffade Lina och käkade middag! Chattar/mejlar med lite olika vänner nu och då och vill nog göra det mer.

Jobb

 • Ledarskapsbiten går det ändå ganska bra med känns det som även om jag har saker jag vill bli bättre på. Mod har jag, har verkligen ifrågasatt en del saker och fått ta några mindre smällar men klart värt det. Vet vad jag står för och vad som är viktigt för mig. Utmanat mig vet jag inte om jag gjort specifikt men i allmänhet är jobbet rätt utmanande.


Kommentera