Slumpad post: Saltå kvarns fruktbröd
English Swedish
| Prenumerera! | Kontrollpanel | Log in 
 

Ahrnstedt, Simona: Ett otänkbart öde

| 2023-03-28, 10:39

Äntligen kom Simona ut med en historisk roman igen. ÄLSKAR den!

1880-tal. Galet hur mycket som hänt på 140 år. När jag föddes levde fortfarande människor som levde på 1880-talet så det är inte superlångt bort ändå. Och ändå som en helt annan värld.

Uppskattar hur Simona blandar ihop dåtid med nutid. Hon skriver lite om det på slutet, att språket är mer som nutid. Kvinnors situation är definitivt dåtid och får en hel del fokus. Uppskattar detta. Vi har kommit långt här, och jag hoppas verkligen att vi kommer längre, och att alla länder kommer ifatt.

Här får vi följa två personer som inte haft det helt enkelt men ändå haft väldigt olika förutsättningar. Älskar dialogerna de har i sina huvud och att man får följa fler perspektiv än ett. Här blir det även några bipersoner som får ta en del plats vilket tillför mycket.

Gillar att det är tre delar; resan, slottet och staden. De har verkligen olika upplägg och fokus de tre delarna.

Tror inte det fanns något skav i den här boken alls. Inget! Vi får dessutom träffa huvudpersonerna i hennes första historiska bok som kom för 13 år sen. 13 år! Galet. Givetvis dyker slottet Wadenstierna upp!

Ovant att läsa en vanlig bok faktiskt (e-böcker kommer ju lite senare till Storytel och jag vägrade vänta på den här).

Jag hoppas innerligt att nästa bok oxå blir en historisk romance för det här var fantastisk läsning.En kommentar to “Ahrnstedt, Simona: Ett otänkbart öde”

  1. […] Bloggat om boken har Fiktiviteter, Bokhyllan i Pepparkakshuset och JoS blogg […]

Kommentera