Slumpad post: Varm ånga
English Swedish
| Prenumerera! | Kontrollpanel | Log in 
 

Hamburg i dagarna två

| 2023-04-30, 11:48

Så var resan över och vi har varit hemma ett par dagar. Tänkte stämma av lite med posten jag gjorde före resan.

  • Sittvagn. Ja, det var ju det. Den har tydligen inte blivit godkänd av Tyskland än så man har liggvagn (fast utan bäddgrejer). Suck. Blev lite sådär pga det faktiskt. På nerresan fick vi först 4 högljudda tyska ungdomar, men de bytte rätt snabbt och vi fick två lugna svenskar istället och jag och Simon kunde klättra upp på de övre slafarna och sova hyfsat. Hemresan sämre, ingen stege i hytten och 3 personer som skulle av på olika ställen under natten (2 nya klev på så det var rätt fullt hela vägen). Jag kunde dock inte sittsova i dessa säten så klättrade vig som en apa (not) upp på övre slafen så fick Simon kura ihop sig över två platser. Funkade ok. Väcktes av passkontroll och lite annat på natten.
  • Utflykten till nöjesparken blev väldigt lyckad!
  • Vädret var verkligen blandat. Vi hade lite regndroppar, lite hagel (två gånger) och lite väl kyligt. Men vi överlevde och det kunde varit mycket värre.
  • Hamburgkortet var suveränt. Oklart om vi tjänade in det men med det priset så var det oavsett det värt det. Bara att slippa fundera! Suveränt att bara kunna hoppa på buss/tunnelbana och åka. Gillade vi mycket! Särskilt när man vill minimera antalet steg.
  • Det var rätt få saker i packningen vi faktiskt använde. Kuddar var väldigt bra, att ha olika stora ryggsäckar och kassar var smidigt. Google maps – amazing. Kartan över Hamburg använde jag nog mest före vi åkte för att få någon slags övergripande koll. Vi fick en karta över lokaltrafiken på HVV och den var riktigt användbar – särskilt när vi åkte till Heide Park. Vi hade “ögonskydd” som var suveräna när vi skulle sova på tåget. Munskydd köpte vi men använde aldrig. Kräkpåsar slapp vi oxå använda.
  • Mycket av det jag spanat in som sevärt bockade vi av. Åtminstone att vi sett det, även om vi inte gått in (S:t Nikolai-kyrkan, Elbphilharmonie). Miniature Wunderland var helt klart värt ett besök!
(alla poster om resan)


Kommentera