Slumpad post: Tunga svingar
English Swedish
| Prenumerera! | Kontrollpanel | Log in 
 

Koll på januari 2024

| 2024-02-02, 20:14

Dags för en första koll på mina viktiga områden. Det där med att göra mindre av är svårt. Jag har sagt nej till en del saker som dykt upp. Tagit färre screenshots på tex böcker eller annat som jag tänker att jag vill gå vidare med.

Kreativitet

Hur går det med det nya fokusordet? Sådär måste jag säga att känslan är. Jag har det i åtanke rätt ofta men har inte haft någon ork att vara kreativ eller göra kreativa saker. Jag har stickat lite nu och då, pusslat med Simon. Att göra bilden för mitt fokusord och för mitt allmänna fokus får väl anses som kreativt.

Om jag kollar på mina tankar för ordet så inser jag att jag varit oerhört kreativ och inlyssnande med att inte jobba för mycket.

Skoj

Här försöker jag göra roliga saker med Raffe på våra promenader (godisstenar och att göra tass på olika saker är favoriterna – ja förutom att kasta/jaga bollen). Tog mig till Nordiska museet på stick-aw och föreläsning om hantverkande och mående. Jag och John har gått många rundor ihop. Bra tillfällen att prata igenom sånt som nästa boende, hemmasittare etc.

Vi drog till Fränsta med familjen. Har läst en del, vi har sett på Percy Jackson och olympierna (säsong 1) tillsammans. Jag och Simon har pusslat! Lyssnat på radion (mest P1). Gillar verkligen det.

Hunnit med en promenad med Sanna, några med grannar och en Flatenrunda. I övrigt rätt tomt.

Jag och barnen kör duolingo (jag och Simon tyska, Joel kinesiska) och vi kör connections varje lunch!

Hälsan

Den så viktiga för att må bra. Jag har fortsatt med mina 10-minuterspass varje dag (nu över 3 månader), och snittat över 10 000 steg/dag. Varit på något yinyogapass – och gjort lite övningar själv hemma. Hälarna är bättre! Känns ibland men inte så att de påverkar mig något större längre. Har någon muskel/nerv som spökar lite i ländrygg/skinka.

Riktigt nöjd med hur jag blivit bättre med att äga min tid. Att faktiskt inte jobba hela dagarna utan göra annat. Funkar ju när jag inte jobbar 8 timmar om dagen.

Kanske sover lite för lite. Svårt att komma i säng på kvällarna när barnen är uppe.

Äter lite för många och onyttiga mellanmål men ibland är det så.

Ekonomi & boende

Inga inköp gjorda i januari tror jag. Mer än mat.

Vi hittade ett hus som vi var intresserade av och det tog mycket tid, tankeverksamhet och energi. Gav mycket men inget hus!

Har skänkt pengar till ett par olika grejer. Det behövs så mycket hjälp överallt i världen! Fortsatt att investera i Trine. Det har blivit en rejäl summa pengar som vi alltid återinvesterar. Bra modell! Inget vi räknar med att vi har som tillgång på riktigt.

Råddar även ett dödsbo vilket blir en del extra jobb.

Jobb & utbildning

Ligger back med kursen jag går. Det är dock medvetet för jag har inte kunnat prioritera det utan det kommer att ske under våren. Tog mig dock till de två kursdagarna vi hade och fick som vanligt massa energi och inspiration!

I övrigt har jag inte tillåtit mig att hoppa på fler saker utan sagt nej. Jag har fått hjälp med årsbokslut och deklarationen för företaget vilket var en otrolig lättnad. Bra att köpa experthjälp minsann.

Jobbmässigt har jag verkligen dragit ner på tempot i januari (och ledig årets första vecka). Nödvändigt. Två uppdrag just nu. Har ett flertal diskussioner på g kring fler. Alltid spännande!

Nätverkandet rullar på. Det växer lite nu och då via befintliga uppdrag, och annat jag gör.

Fokus 2024 (kreativitet): 
Tidigare år


Kommentera