Slumpad post: Sjukt snabbt
English Swedish
| Prenumerera! | Kontrollpanel | Log in 
 

Banklån

| 2008-09-27, 15:12

Sen vi köpte vårt hus så har vi haft banklån (rätt naturligt). Vi delade upp det i fyra lika stora delar och band olika länge. Förra hösten var det dax att binda om första delen, inget roligt eftersom räntorna stigit en hel del. Nu är det dax att binda om nästa del och räntorna har stigit ännu mer 🙁 Vår lånebank är Swedbank men övrigt har vi på Skandiabanken eftersom Swedbank har dålig sajt, tar betalt för massa saker som Skandiabanken inte gör etc.

Således började vi fundera på att flytta den delen av lånet som vi skulle binda om nu och kollade upp räntorna i måndags. Deadline var igår fredag. Det visade sig skilja 0,27% vilket skulle bli en del på 3 år så jag ringde genast Skandiabanken och gjorde en bolåneansökan tillsammans med någon nisse i deras kundtjänst. Blev lite bök eftersom det bara var en fjärdedel, men det verkade gå och han sa att en handläggare skulle höra av sig på tisdagen eller allra senast onsdag. Perfekt tänkte jag.

Tisdag gick, onsdag gick så kvällen ringde jag igen bara för att få reda på att handläggarna jobbar 8:30-17:00 så jag fick återkomma på torsdagen. Vilket jag givetvis gjorde och Åsa som vår handläggare hette var upptagen men växeln skulle lämna meddelande. Torsdagen gick och 17:01 slog det mig att hon inte ringt… Fredag morgon ringer jag igen och Åsa är återigen upptagen men ska ringa tillbaka. Vid 2-tiden ringer jag igen och säger att det lixom är lite bråttom och då får jag äntligen prata med Åsa.

Nöten i måndags hade inte fyllt i att det var en del av ett lån bara så hon hade skickat ut papper redan. Hon ringde Swedbank och rotade lite och det visade sig att de bara släpper allt eller inget… så jag fick tacka Åsa och istället ringa Swedbank för att byta till 2-årig bindningstid (tog väl 20 minuter plus lite telefonkö och minst två personer).

Det visade sig förresten att Skandiabanken på tisdagen höjt sina räntor så skillnaden var 0,04%…2 kommentarer to “Banklån”

  1. kjellis says:

    Rafflande!

  2. […] Vi har en plan att båda ska vara hemma och jobblediga från påsk fram till 1 september vilket såklart gör lite hål i kassan. Därför har vi varit lite extra nyfikna på årets skatteåterbäring, särskilt med tanke på att vi betalar en del i räntor. […]

Kommentera