Slumpad post: Vika stjärnor
English Swedish
| Prenumerera! | Kontrollpanel | Log in 
 

Fyra jobbfria veckor

| 2023-03-26, 20:00

Nu har jag varit jobbfri i fyra veckor. Samtidigt som det känns helt ofattbart att det redan gått fyra veckor så känns det oerhört avlägset att jobba.

Det var så mycket jag tänkte att jag skulle ha tid med, och som jag knappt ens hunnit tänka på. Har funderat en del kring det. Listade ju allt jag tänker att jag ska göra tidigare, och det sätter ju saker i lite ljus ändå. Några anledningar till att jag kanske inte får så mycket gjort kommer här.

 • Jag har dragit ner på tempot. Känner mig sällan (aldrig?) stressad. Tagit tupplur på eftermiddagen fler dagar än inte.
 • Jag ska fortfarande gå oftast två rundor med Raffe varje dag, och hänga med honom för det är bra för oss båda. Fixat årliga vaccinationen oxå.
 • Jag behöver fortfarande äta flera gånger om dagen och är ju en av de vuxna i hushållet och behöver således vara delaktig/ansvarig i mycket matlagning.
 • Simon är hemma heltid och nu kan vi äntligen göra lite saker. Det tar rätt lång tid att få upp honom på mornarna (och nu slipper jag rusa in under mötespauser). Vi spelar en hel del kort och vi har gjort några utflykter tillsammans. Vi har planerat att göra ännu fler men har fått lyssna in dagsform och ställa in.
 • Jag har passat på att göra såna där vårdrelaterade som man inte hinner i vanliga fall för både mig och Simon. Tex tandläkare, läkare, optiker och sånt skoj. Ska Simon med kräver det en del prepp och extra tid.
 • Låtit lusten få styra lite mer än den brukar vilket är helt fantastiskt. Försökt undvika så många måsten. Som att städa 30 min varje dag. Funkat några dagar när lusten funnits där men annars har jag faktiskt skippat det med gott samvete.

Första veckan var ju faktiskt sportlov så egentligen kan man inte räkna den. Hade ju planerat att vara ledig då sen tidigare.

Det jag har hunnit är ändå en hel del och det är skönt att lista.

 • Pappren om eget företag har kommit in till Bolagsverket och förhoppningsvis kan vi ta nästa steg snart. Har varit en del googlande och sånt för att få till detta såklart.
 • Nätverkat har jag gjort i massor. Både fysiskt och digitalt. Min post på LinkedIn ledde till en hel del kontakter på olika sätt. Det har lett till en del olika typer av möten. En del kring potentiella uppdrag i mitt bolat, andra mer utforskande om möjliga framtida anställningar. Plus en del annat. Superspännande och det är klart att det tar tid och energi! Planerat in (eller håller på) lite träffar med olika forum (PE, PTC, gamla rävar, STP).
 • Funderat och bokat lite resor. Åker till Skåne på dop nästa helg och jag och Simon drar med nattåg till Hamburg om en månad. Vi snackar lite om sommarens möjligheter men inget konkret. Jag vill åka en sväng till Skåne med Simon och Raffe i maj, och en sväng till Ed själv (eller med Raffe) vid något tillfälle.
 • Funderat mycket på min framtid. Både jobbmässigt och privat. Ovant att ha så mycket tid att jag kan tänka mer eller mindre ostört ofta. Gör att jag grundar mina tankar lite mer. Hur vill vi leva och bo? Vad är viktigt på riktigt.
 • Börjat läsa i ett gäng olika fackböcker (finns orimligt många) och det är verkligen spridda skurar (några nyckelord: npf, team, bonde).
 • Jag har stickat en del och även nåltovat på kurs och lite hemma.
 • Jobbar lite på att så sakteliga designa mitt liv på ett bättre sätt. En sak jag gör är att jag har börjat med en morgonrörelse. Den ska jag fortsätta med resten av livet har jag tänkt. Just nu är den väldigt kort och består av några få rörelseövningar. Planen är att bygga på den med sånt jag behöver just nu. Skapa hållbar vana.

Ser fram emot fyra nya veckor innan vi drar till Hamburg!Kommentera