Slumpad post: Barnböcker 0-3 år
English Swedish
| Prenumerera! | Kontrollpanel | Log in 
 

Halvtid 2023

| 2023-07-17, 10:28

Min vana trogen är det dags för att utvärdera första halvåret nu när vi har kommit in i juli.

Jag tycker att jag höll fokuset på en rätt grund nivå för att kunna köra lite som det blir sen. Och som det blev! Vem hade väl kunnat ana? Nu ser jag verkligen fram emot vad hösten har att erbjuda!

Hälsa

Det har blivit tydligt efter att vara arbetsbefriad att jag varit mer sliten än jag fattat så vila har verkligen behövts och genomförts. Jag har tagit dagarna som de kommer, planerat in saker jag gillar. Tagit tag i Yinyoga lite mer (kurs tex) och märker att det gör skillnad när jag faktiskt får tummen ur och gör det.

Kosten har jag på ett sätt varit bättre med – gjort mer grönt åt mig, men sötsaker har det varit gott om. Så får det vara ibland.

Jag har rört mig bra. Snittade över 12 000 steg per dag under första halvåret. Något jag aldrig kunnat drömma om för 2-3 år sen. Men nu känner jag hälsenorna (och har gjort ett tag men insett att det nog är hälseneinflammation) så pausar joggandet. Istället har jag dragit igång och simma. Härligt! Intressant att märka hur jag förbättras i crawlandet. Kan nu simma 100 meter utan att känna det som att jag dränker mig själv.

Skoj

Jag har gjort massa skoj. Våren har varit overklig. Att vara arbetsbefriad har gett mig en inre ro jag inte haft på länge. Sen har jag egentligen inte gjort så mycket av det nedan – hade säkert kunnat göra massa mer men det har gett mig lust, och det är den som jag har saknat och utan den, ingen drivkraft. Jag har stickat mer än jag brukar. Roligt!

Jag har läst mer än någonsin. Jag har lyssnat på mer än vanligt även om det inte är mycket. Nästan alla sommarprat hittills!  Fotat som vanligt, och sen har jag fixat i hobbyrummet och bland pysselgrejerna för att jag ska kunna få in mer pyssel i vardagen. Jag har spelat väldigt mycket mer piano än i vanliga fall tack vare appen Yousician. Riktigt roligt att se förbättringarna!

Gått ett gäng kurser! Underbart 🙂

Relationer

Sällan jag varit så social sen jag blev förälder. Jag och John har tagit en hel del hundrundor tillsammans. Simon har hängt med på några (främst måndagar då vi är hemma själva). Jag och Simon drog till Hamburg ett par dagar. Raffe har fått mycket tid. Jag och Joel har varit och shoppat ett par gånger – bra tillfällen för snack.

En hel del hundrundor med andra personer (Anna, Hanna etc), kvällsrundor med ett par grannar. Vi har slukat alla säsonger av Prison Break. Var en sväng i Bollnäs, och även på husvisning i Avesta. Åkte en sväng på dop i Skåne och träffade släkt – även här i Stockholm hann jag träffa två kusiner.

Jag har kunnat fokusera mer på Simon och alla behov runt honom vilket har varit välbehövligt.

Jobbet

Här har det verkligen fått mindre fokus. Tänk så rätt jag hade när jag kände på mig att modig skulle spela sin roll här. Galet! Vi har numera vårt AB, jag har mitt första uppdrag som konsult där jag förhandlade om timtaxan och blev nöjd. Jag har haft diskussioner om anställningar med flera olika bolag och inte en enda gång har jag varit nervös utan jag har tyckt att det varit roligt. Jag har varit nyfiken. Jag har varit väldigt öppen och ärlig med vad jag tänker, tycker, kan och hur min privata situation ser ut. Otroligt skön känsla!

Haft ett event tillsammans med Ut- & insikterStick(a) ut(e) och ett med Okaloa flowlabs för Morgonkaffe. Joinat som faciliterare på Collaboration superpowers.

Många är tankarna om hur jag vill att mitt framtida arbetsliv ska vara. Kanske aldrig mer heltid? Iaf inte mer än heltid. Har kunnat fundera rätt mycket över mina arbetsår so far, och vad jag vill, kan och så där. Insett att jag har ett fantastiskt nätverk och jag tror att modig blir en del av hösten oxå.Kommentera