Slumpad post: Den där tandfén
English Swedish
| Prenumerera! | Kontrollpanel | Log in 
 

En vecka kvar

| 2023-08-06, 16:33

Ja, så var det ju de där sommarprojekten. En per vecka tror jag vi tänkte. Hmm… Blev inte riktigt så men vi har fått väldigt mycket gjort nu på slutet och det är det viktigaste. Gav ju en uppdatering förra helgen så här kommer en ny lägesrapport.

 1. Pyssla om växterna. Nästan alla växter har fått ny jord och ny större kruka. De har placerats ut i huset på nya platser. Hurra! Tyckte jag tänkte till före kring krukor men visade sig att jag nog köpte 4 krukor för mycket. Jaja.
 2. Få ordning på böcker. Här har vi kommit i mål! Finns lite böcker att skänka och i bokhyllorna nere har vi inte skannat in alla böcker (vi har testat en app där man superenkelt skannar in så kan man sen söka i den så man slipper dubbletter – hittade kanske 5-10 såna…). Kan såklart finlira med lite mer färgsortering och sånt men det är sånt som kan komma sen!
 3. Fixa uteplatsen på baksidan.
 4. Rensa köksskåpen. Har vi kommit en bit på väg men inte så långt som jag skulle vilja. Dock görs det ordentligt och det finns två kassar (minst) med prylar som ska skänkas till veckan. Förutom “skräplådan” så har de jobbigaste skåpen/lådorna gjorts. Eller nja, besticklådan glömde jag. Inser oxå att det faktiskt bara är ett skåp kvar, resten är lådor. Kanske får jag energi ikväll!
 5. Få ordning på hobbyrummetNästan klart men när andra rum har röjts har det återigen samlats grejer där, så det finns att ta tag i. Det har även spillt över på hallen uppe…
 6. Renovera balkongen.
 7. Få till en BRA matlista. Den här ska vi ta och fokusera lite på i veckan som kommer.
 8. Måla fönster har stått still pga regn. Förutom att John har dragit ett lass med myggfönstren så där är de klara att målas så fort det blir soligt en dag. Ser ut som att det ska bli fint väder fre-sön i veckan som kommer så då blir det målning så alla har fått 2 lager iaf.
  Persiennerna tog John på sig att fixa till (stod inte på ursprungslistan) och alla inköp är nästan klara (bottenlist är tydligen sällsynt och vi ska kolla med en firma som är tillbaka från semestern 14/8), och idag har en hel del bytts ut.
 9. Få ordning under trappan. Anser att den här är klar faktiskt. Kan alltid förbättras men tillräckligt bra för att vardagen ska funka bättre.

5 av 9 är helt klara och jag är sjukt nöjd. (1-3, 6, 9)
2 av 9 är nästan klara vilket känns bra. (5, 8)
1 av 9 är påbörjade och det finns en bra plan. (4)
1 av 9 är inte direkt påbörjad men det har snackats lite om den och jag tror att den är enkel att få klar i veckan – just do it. (7)

Nu behöver vi röja lite allmänt, storstäda och få upp lite saker på vinden, skänka en hel del grejer. Joels rum tar vi en helg eller på höstlovet. Vi har gått introkurs för att bli handledare (och jag har fått mitt intyg precis som Joel sitt tillstånd så nu är det bara 5-6 veckor så drar vi till en parkering!). Kokpunkten inbokad och plan för hoppland finns. Jag har dessutom hunnit klippa mig.

Kvar är att köpa prylar för mig så det får jag ta tag i. Mitt pågående uppdrag drar igång lite mer dessutom eftersom sommarsemestrarna börjar ta slut. Har signat det andra som börjar 14/8.

Känns sjukt bra att ha fixat dessa saker då det ger en skön känsla inför hösten. Siktar på en uppdatering nästa söndag igen, och då ska ALLA vara klara (1-9 iaf + städ, och kanske prylar).Kommentera