Slumpad post: Hemmafix
English Swedish
| Prenumerera! | Kontrollpanel | Log in 
 

De där sommarprojekten

| 2023-07-29, 19:48

Vi har lite för många sommarprojekt kvar att avsluta på två veckor för att jag ska vara helt nöjd. Ofta behöver jag dock bara få lite koll på status för att bli nöjd/lugn. De kommande dagarna när det ska regna finns ju världens möjligheter att röja, rensa och städa!

  1. Pyssla om växterna. Alla växterna står nu ute och jag tänker att de kommer må bra av regn. Jag har tagit bilder och tänkte gå igenom vilka krukor vi behöver så de kan köpas in.
  2. Få ordning på böcker. Här laddar jag för att samla böcker från ställen de inte ska vara på och börja sortera upp dem för att sen få till någon bra slutförvaring. Kanske en och annan läslista för hösten sen!
  3. Fixa uteplatsen på baksidan. Här anser jag att vi är klara. Några idéer/rester hamnade på bonuslistan.
  4. Rensa köksskåpen. Har påbörjats och kommer nog ske närmaste dagarna!
  5. Få ordning på hobbyrummet. Nästan klart men det finns en del små rester som måste fixas för att jag ska anse att det är klart. Borde oxå kunna ske kommande dagar.
  6. Renovera balkongen. Hurra för oss som lyckats fixa detta!
  7. Få till en BRA matlista. Den här har malt lite i bakhuvudet under sommaren så jag tänker att när vi väl sätter oss går det snabbt. Kanske ska köra digital planering som jag är bäst på – med resten av familjen.
  8. Måla fönster har vi kommit halvvägs på enligt min checklista i Trello som i princip följer den här. Sjukt glad att jag gick kursen i början av juli! Gav många insikter och tips – plus att jag köpte alla prylar där och då. Nu hoppas vi att det kommer 2 soliga dagar i rad för då kör vi en vända till med färg (sen är framsidan klar, baksidan behöver 2 vändor, och altandörren hela köret med slip etc).
  9. Få ordning under trappan. Är väldigt nära! Behöver fixa till Raffes saker bara (sen finns möjligheten att förbättra med lådor och målning såklart men anses klart utan det).

2 av 9 är helt klara och jag hade önskat att det var fler. (3, 6)
2 av 9 är nästan klara vilket känns bra. (5, 9)
3 av 9 är påbörjade och det finns en bra plan. (1, 4, 8)
2 av 9 är inte direkt påbörjade men funderade på vilket inte är helt optimalt men jag väljer att se positivt på det. (2, 7)

Att vi dessutom behöver storstäda ett sjukt dammigt hus behöver vi kanske inte fundera så mycket på? Regniga dagar hinner man kanske massor på?

En bonus är att jag förändrat vår ekonomifil en hel del och nu är den mer transaktionsbaserad och jag kan mer om pivottabeller i Google sheet. Vi har en annan typ av bonus som är Joels rum och där får vi se vad som sker men vi lär vara inblandade. Vi tänkte även hinna gå en introkurs för att kunna övningsköra med Joel!

Plus att vi gärna skulle åka till Kokpunkten, något hoppland och lite så. Dock är såna ställen rätt fulla när det regnar, och Kokpunkten verkar dessutom alltid full. Jag jobbar ett par timmar varje vardag och hoppas även signa ett nytt kontrakt där uppdraget drar igång 14 augusti så det är verkligen 2 veckor även för mig.

Plus att jag skulle behöva köpa dator, telefon, hörlurar och webbkamera till mig för att kunna klara höstens jobbande. Tänkte köpa minst hälften second hand. Kräver dock oxå att jag vet vad jag vill ha.Kommentera