Slumpad post: Säfsen
English Swedish
| Prenumerera! | Kontrollpanel | Log in 
 

Raffe 4 år

| 2022-02-14, 9:13

Några dagar efter att jag började på Klarna föddes Raffe. Uppenbarligen har det gått 4 år sen jag började på Klarna vilket innebär att Raffe fyller 4 år. Galet!

Det känns som att det var nyss vi fick hem honom och samtidigt som att vi haft honom en hel evighet. Svårt att tänka sig livet utan honom. Särskilt under pandemin. Halva hans liv har det varit pandemi typ. Sjukt. Älskar verkligen att vara en familj med hund, även om det vi viss mån begränsar oss oxå så har det varit perfekt i den fasen vi är i.

Sömnen är hans bästa ämne känns det som. Nu när vi jobbar hemifrån går någon (oftast jag) en längre runda på morgonen och så kanske lite bus med barnen. Sen sover han som en stock till lunch då han får nästa runda och så sover han oftast tills det är dags att fixa middag. Nätterna sover han i vår säng, i en egen bädd. Ligger och drar tunga stockar. Om vi kelar för mycket när han ska somna så lägger han sig vid våra fötter istället.

Mat är tämligen smidigt nu. Har hittat en sort från Furry Friends som han inte verkar tröttna på och som han tål. Oftast ger jag honom ute på promenad men han har alltid ett dl-mått stående så att han kan äta om han skulle bli hungrig. Händer ibland.

Promenader blir det många. John brukar ta med ryggan och leka rejält på gräsmattan och sen gå rätt så bra. Hundmöten klarar John bättre än mig. Jag har alltid en boll i fickan för att kunna leka på gräsmattan, ängen eller i skogen. Har hittat ett gäng rundor, och tidpunkter där det sällan är andra i närheten. Ofta har jag tagit med lite frukost och satt mig någonstans för att äta, och kastat smulor till Raffe.

Buslek och gos är fantastiskt! Han har blivit keligare känns det som. Älskar att busa med barnen. De smäller helt klart högst och om de ska med till gräsmattan kan han nästan inte hålla sig i skinnet. Ofta springs det fram och tillbaka i huset där Raffe har ett gosedjur i munnen.

Klortassar och pälsvård finns det fortfarande förbättringspotential men det har skett en stor förändring – vi har slutat trimma honom. Jag köpte en trimmer istället och har testat att klippa honom själv. Funkar helt ok. Just nu är han rätt lurvig eftersom det varit kallt. Klorna har jag klippt lite själv men tappade självförtroendet när jag klippte i pulpan på en klo. Ska be Linn om en vända till och sen skärpa mig igen.

Dagis funkar väldigt bra även om det är extremt sällan han är där. Vi gick från heltid till en dag per vecka – torsdagar.

Skällande och vakteri är sig ganska likt.

Mod behöver han fortfarande träna på och det är väl avsaknaden av det som gör att han är rätt skällig och sur.

Tidigare: 1 år, 2 år, 3 år


Kommentera