Slumpad post: 9-årskalas
English Swedish
| Prenumerera! | Kontrollpanel | Log in 
 

Kropsstatus juni 2022

| 2022-06-29, 15:45

Gillar ju att lite då och nu reflektera över vissa saker. Kroppen är rätt viktig i ens mående så det här är intressant över lång period tänker jag. Februari var senaste check-in:en och en del händer det väl tycker jag.

 • Höften/ryggen har varit bra på många sätt, men hade en låsning efter en förkylning i påskas som minsann inte var det minsta rolig. Nu behöver jag nog mest träna styrka och rörlighet. Funkar dock alldeles superbra att jogga!
 • Nacken/armen är under kontroll. Även här är det nog träning som behövs…
 • Hälarna njuter jag fortfarande av. Ibland har jag lite stela delar i fötterna så jag ska se till att träna även fötterna. Sugen på att ha mer skor som är på fotens villkor.
 • Nässelfebern har hållit sig bra. Köldurtikarian är den som märks, när jag fixar med grönsaker från kylen och faktiskt inte alls mycket i vintras.
 • Liktornen finns där men förändras inte. Ska se när jag orkar ta tag i den.
 • Finnarna eller om det är rosacea minns inte vad hudläkaren sa. Använder en kräm, kunde få antibiotika (tror jag) för att få bort dem ännu mer men är skeptisk. Tänker att det kanske är mest kosten. Kanske godis, kanske torkad frukt och kanske tuggummi – där har jag en teori nämligen. Vi får se när jag orkar testa.
 • Synen blir nog tyvärr lite sämre mest hela tiden. De progressiva glasögonen har jag fortfarande inte orkat ta tillbaka. Kanske är det finslip som behövs. Oklart. Säkert för sent nu… Gissar att det här med att jobba hemifrån framför skärm minst 8 timmar per dag inte är så bra i längden.
 • Vagel i högra ögat är nästan borta höll jag på att säga men så kollade jag, och det är den ju inte. Men i jämförelse med hur det har varit så känns det bra.
 • Vårtorna på min tumme orkar jag behandla ibland, men glömmer rätt ofta. Den äldsta har gått ner i storlek och verkar vara på väg bort men den andra borde jag behandla lite oftare.
 • Prick på handen, och en på näsan har jag varit på återkoll med och ingen är någon fara. Går att ta bort om man vill när/om de växer. Jobbar på att acceptera såna förändringar.
 • Tänderna – eller kanske tandköttet – visade sig vara hål i några tänder. Har lagat dem och det är mycket bättre!
 • TrötthetInsomnibehandlingen gav en hel del insikter men inte så mycket resultat, än. Jobbar på med mer fasta tider och en annan inställning. Tycker nog att jag hanterar det hela annorlunda iaf.
 • Brist på energi – något som jag var hos läkare med för kanske 3-4 år sen och fick väl höra att det var att räkna med. Men efter att ha läst en hel del olika forum kring klimakteriet så börjar jag allt undra om det inte är hormoner som spökar. Frågan är då vad man gör åt det. Jag är inte så sugen på hormoner utan tänker att jag ska ha in mer styrketräning, pulsträning, bättre kost och mer sömn så blir det nog bättre.
Tidigare:
2022: februari
2021: mars, maj, augusti
2020: maj, november


Kommentera