Slumpad post: I lekparken
English Swedish
| Prenumerera! | Kontrollpanel | Log in 
 

Koll på mars 2024

| 2024-04-01, 10:47

En månad med mycket allergi men nu verkar hassel nästan ha gett upp i vårt område. Sjuk skillnad faktiskt.

Kreativitet

Kreativ med kursuppgiften! Ritat trädgård och hus. Sjukt mycket svårare än jag inbillat mig. Jösses!

Även varit kreativ på ett av mina uppdrag där jag blev tillfrågad om att vara med på deras interna dag kring en produktivitetsgrej. Dock har jag kurs den dagen så det gick inte att vara med (konsulter är aldrig med på sånt i vanliga fall). Men jag har tillsammans med två anställda preppat en session som kommer heta “Äg ditt fokus“. Superkul verkligen! Fantastiska människor att samarbeta med.

Försöker även sticka klart en disktrasa som jag köpte material till när jag gick kurs i december 2022.

Skoj

Vi gör två roliga “appar” varje lunch (numera aka frukost för Simon…) – connections och when taken (rätt ny app där man varje dag får 5 bilder där man ska placera in den på kartan, och vilket år den togs).

Läst massor vilket känns väldigt bra. Även tagit mig tid att bara bläddra i lite böcker nu och då. Jag och John kollar på Husdrömmar – det ger väldigt mycket tankar om vad boende är och vad man är ute efter (eller verkligen inte vill ha). Jag och Simon har tagit oss ut flera gånger – några på cykel men flest på fötter och ibland haft med fika. Skog är bra grejer.

Vi drog till Tornberget – underbart!

Hunnit med ett par utefrukostar. Jag och Raffe strosar runt i skog och natur (och Skarpnäck), upptäcker saker man kan hoppa upp på, nya lövhögar och sådär. Njutning i vardagen.

Jag fick testa att spinna garn! Otroligt roligt och jag längtar till nästa tillfälle jag kan gå.

Hunnit med Flatenrunda, runda med både Hanna/Sally och Anna/Tilda. Hann med en after work med gamla kollegor från Klarna. Det är så roligt att snacka och se vad alla gör nu. Många har nya jobb men några är kvar. Allt är intressant! Mia var här på en fika (hon har inte längre kvar Fia).

Hälsan

Kör på med mina dagliga 10 minuter. Funkar extremt bra! Känner av vänstra foten ibland, och ländryggen ibland. Vet inte riktigt hur jag ska bli av med nåt av det – kanske yinyoga så jag ska jobba på att få in det mer. Sover rätt bra nu även om jag vaknar tidigt. Varit ohemult trött under värsta allergin nu men det verkar lätta. Kunnat ta powernaps som hjälpt mycket. Sätter timer på 10 min, lägger mig på rygg på yogabolstret, djupandas och nästan alltid somnar jag. Kosten har nog varit sådär. Önskar ju få in mer grönt och jobbar på det.

Tycker jag varit bättre på att skippa mobilen och valt annat men det är långt tills jag är nöjd egentligen tror jag.

Ekonomi & boende

Vi ligger ute med en hel del pengar har jag insett. Pga dödsbo, privatlån och sen har det kommit en del utgifter (köksapparater, Åre etc). Nu har jag dock deklarerat och vi får båda tillbaka på skatten. Blir härligt! Och i juni borde bouppteckningen vara klar och då får vi tillbaka pengar där.

Funderar mycket på hur jag kan bidra till en bättre värld, leva mer cirkulärt etc. Landar dock inte i så mycket eftersom det är fullt tillräckligt att leva just nu.

Jobb & utbildning

Jag drog ihop de kursare som oxå ligger efter och nu ses vi digitalt en gång i veckan och så har jag styrt upp vad som är veckans uppgifter. Sjukt bra! Väldigt givande att få & ge inspiration, pepp och stöd.

Jobbmässigt så har jag två uppdrag som jag hoppas landar snart. Det är dock bra att det drar ut på tiden eftersom jag håller på och fasas ut på ett annat. Spännande processer helt enkelt!

Har lyckats få en rätt bra balans i att inte jobba för mycket. Hade gärna varit lite effektivare och prokrastinerat mindre men jag jobbar på det. Utvärderar lite olika sätt att planera och hålla koll och så.

Fokus 2024 (kreativitet): januari, februari
Tidigare år


Kommentera